Путін на зустрічі з Лукашенком назвав терміни розміщення ядерної зброї в Білорусі (фото)

Президент РФ Володимир Путін зустрівся з самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком 9 червня в Сочі / Фото: Getty Images

Доповнюється…

Розміщення ядерної зброї в Білорусі розпочнеться після завершення 7-8 липня підготування відповідних споруд, повідомив президент Росії Володимир Путін.

Про це російський диктатор сказав під час зустрічі зі своїм білоруським колегою Олександром Лукашенком у Сочі 9 червня, інформують пропагандистські медіа.

Коментуючи питання розміщення тактичної ядерної зброї в Білорусі, Путін традиційно зазначив, що “все йде за планом”.

“З точки зору безпеки ситуація стабільна, я навіть сказав би, хороша. Впевнено ми взаємодіємо у цій сфері. З найбільш чутливих питань, про які ми з вами домовлялися, все йде за планом. 7-8 липня закінчується підготовка відповідних споруд, і одразу розпочнемо заходи, пов'язані з розміщенням на вашій території відповідних видів озброєнь. Отже, все за планом, все стабільно”, – сказав господар Кремля.

Він також узявся нахвалювати економічні відносини між РФ та Білоруссю, сказавши, що вони розвиваються надзвичайно добре. Водночас Лукашенко зазначив, що державам слід сподіватися лише на себе, а не на скасування санкцій.

Путін на зустрічі з Лукакшенком у Сочі 9 червня / © Getty Images Путін на зустрічі з Лукакшенком у Сочі 9 червня / Фото: Getty Images

Що відомо про російську ядерну зброю в Білорусі

Наприкінці березня Путін анонсував, що РФ розмістить у Білорусі тактичну ядерну зброю. Тоді диктатор інформував, що будівництво сховища для ядерної зброї на території РБ буде завершено 1 липня.

Відповідні документи про розміщення цього озброєння 25 травня підписали міністри оборони Росії та Білорусі Сергій Шойгу та Віктор Хренін. Тоді Шойгу наголошував, що Москва не передає ядерну зброю Мінську, розміщуючи її на території РБ. Контроль над озброєнням та рішення про його застосування залишається за Росією.

Президент США Джо Байден заявив, що вкрай негативно оцінює розміщення російського ядерного озброєння у Білорусі.

Share

Рекомендуємо почитати:

Залишити відповідь