Путін вкотре відклав “пряму лінію” з росіянами: що сталося і до чого тут контрнаступ ЗСУ

Президент Росії Володимир Путін відклав "пряму лінію" 2023 / Фото: Associated Press

За даними джерел, у Кремлі хочуть організувати "пряму лінію" до початку офіційної президентської кампанії Путіна.

Президент Росії Володимир Путін другий рік поспіль відкладає “пряму лінію” з громадянами: з літа вона буде перенесена на листопад-грудень 2023 року.

Про це повідомляють російські засоби масової пропаганди із посиланням на джерело, близьке до адміністрації російського президента.

Згідно з повідомленням російських ЗМП, у Кремлі перенесли “пряму лінію” Путіна через український контрнаступ, який начебто “розпочався і набирає обертів”.

“Спочатку захід збиралися провести цього літа, але “пару тижнів тому” стало зрозуміло, що в цей час на нього чекати не варто”, – йдеться в заяві.

“Зараз попередньо планується провести її (пряму лінію – ред.) у листопаді-грудні”, – сказало джерело, близьке до російської АП.

За його словами, вибір такого часу безпосередньо пов'язаний із ситуацією на фронті. Співрозмовник додав, що краще дочекатися визначеності із ситуацією на полі бою.

Водночас джерело зазначило, що у Кремлі хочуть організувати “пряму лінію” до початку офіційної президентської кампанії Путіна. Нагадаємо, що президентські вибори в РФ мають бути офіційно призначені у грудні 2023 року, а відбутися – 17 березня 2024 року.

Водночас спікер російського президента Дмитро Пєсков сказав пропагандистам, що не має точних термінів проведення “прямої лінії”.

Нагадаємо, востаннє Путін проводив “пряму лінію” ще 2021 року – це формат, в межах якого президент у прямому ефірі відповідає на запитання нібито звичайних росіян. Диктатор 2022 року вперше відмовився від цієї щорічної підсумкової пресконференції. Британська розвідка оцінювала тоді, що причиною може бути побоювання президента РФ, що доведеться відповідати на запитання щодо розпочатої ним війни в Україні.

Зауважимо, 2023 року “пряму лінію” планували провести 30 червня, однак і цього разу захід скасували.

Зауважимо, за даними джерел видання Bloomberg, багато хто з політичної та бізнес-еліти Росії втомився від війни і хоче її зупинити, однак вони мають сумніви, що Путін піде на такий крок. Ніхто не наважується протистояти диктатору відкрито, хоча “абсолютна віра” в його лідерство похитнулася.

Share

Рекомендуємо почитати:

Залишити відповідь