У Києві дві третини укриттів придатні для використання, – результати перевірки ДСНС, поліції та міських служб

Фото: t.me/zalizni_zminy

За даними перевірки, вільний доступ забезпечений до 1986 об’єктів

У столиці дві третини укриттів придатні для використання. Про це свідчать результати позапланової перевірки стану укриттів, яка проводиться працівниками ДСНС, поліції, міських та районних служб. Такі дані оприлюднив під час брифінгу заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, повідомляє сайт КМДА.

“Станом на ранок 9 червня міські та районні служби спільно з представниками поліції та Державної служби України з надзвичайних ситуацій проінспектували 4,2 тисячі укриттів та сховищ із наявних 4,6 тисячі. За оперативними даними, придатними для укриття під час повітряної тривоги є майже 2,9 тисячі, тобто дві третини укриттів та сховищ. Іще 736 – можуть бути укриттями за умови належного облаштування, 578 – не відповідають нормативним вимогам до приміщень, де можуть бути облаштовані укриття”, – йдеться у повідомленні.

Петро Пантелеєв наголосив, що міська влада продовжує роботу із вдосконалення системи укриттів.

“Попри низку інформаційних та політичних маніпуляцій місто продовжує роботу для того, щоб покращити стан існуючих укриттів та сховищ, а також планує облаштувати (встановити) нові. Ми також проводимо додаткову інвентаризацію приміщень, враховуючи загрозу атак балістичними ракетами”, – заявив він.

За словами Пантелеєва, під час перевірки за кожною адресою формується висновок щодо стану та придатності укриття незалежно від форми власності та балансоутримувача. Також фіксується оперативність відкриття доступу до укриттів.

За даними перевірки, вільний доступ забезпечений до 1986 об’єктів. Протягом 5 хвилин доступ забезпечується до 932 об’єктів. Зачиненими виявилися 25 приміщень.

В КМДА нагадують: протягом 2022-23 років у Києві було проведено понад 9 тисяч інспекційних виїздів, за результатами яких районним адміністраціям надавались доручення оперативного усунення недоліків. З початку широкомасштабного вторгнення з київського бюджету районам як відповідальним розпорядникам коштів було виділено понад 1,2 млрд грн на ремонтні роботи у спорудах цивільного захисту.

Як раніше повідомляв мер Києва Віталій Кличко, на сесії Київради 8 червня ухвалено рішення про можливість вилучення приміщень з укриттями у приватних власників в разі недопуску мешканців або через їх неналежний стан.

Також повідомлялося, що Київрада звернулися до парламенту щодо законодавчого запровадження кримінальної відповідальності власників приватних приміщень за недопуск людей до укриття під час повітряної тривоги.

Share

Рекомендуємо почитати:

Залишити відповідь